Institucionet në veri pa simbole shtetërore, Kosova quhet krahinë e Serbisë

Institucionet në veri pa simbole shtetërore, Kosova quhet krahinë e Serbisë

Në veri të Mitrovicës, por edhe në komunat tjera veriore, si Leposaviq, Zubin Potok dhe Zveçan, përveç stemës dhe flamurit të Serbisë, nuk fuguron asnjë simbol i shtetit të Kosovës.  Madje, kjo e fundit quhet krahinë autonome e Republikës së Serbisë.

Kështu, në objektin e Qendrës Shëndetësore në Zveçan, të hënën janë zëvendësuar tabelat e vjetra me të reja, në të cilat shkruan në alfabetin cirilik “Shtëpia e shëndetit”, “Republika e Serbisë” dhe “Krahina Autonome e Kosovës dhe Metohisë”.

Shpërndaje në: