Instituti Hidrometeorologjik parasheh përmbytje në dy ditët në vijim

Instituti Hidrometeorologjik parasheh përmbytje në dy ditët në vijim

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës ka paraparë përmbytje brenda dy ditëve në vijim.

Sipas IHK-së, rajonet më të rrezikuara janë Peja dhe Gjakova.

“Reshje shiu me intensitet të mesëm deri në të lartë me një probabilitet të lartë për paraqitje të përmbytjeve (vërshime të shpejta) dhe rrëshqitje të dheut”.

“Mundësia për të tejkaluar pragun pesëvjeçar të periudhës së kthimit të përmbytjeve 70 për qind dhe atë 20-vjeçare 30 për-qind”.

Shpërndaje në: