Irani qet aplikacion shtetëror online për ta çiftuar popullin

Periskopi.com Tech & Auto

Irani ka zbuluar një aplikacion për takime romantike të mbështetur nga shteti që ka për qëllim të lehtësojë “martesa të informuara e të gjata” për rininë.

Aplikacioni i quajtur “Hamdam”, ky shërbim lejon përdoruesit të “kërkojnë dhe të zgjedhin bashkëshorten e tyre”, ka thënë transmetuesi shtetëror ditën e hënë.

Kjo është platforma e vetme shtetërore e këtij lloji në çfarëdo republike islamike.

Çdo aplikacion tjetër i takimeve romantike [dating] është ilegal në Iran, raporton Guardian, përkthen Periskopi.

Irani ka deklaruar se vlerat familjare ishin nën kërcënim nga “forcat e jatshme”.

“Familja është shënjestra e dreqit, dhe “armiqtë e Iranit] kërkojnë të imponojnë idetë e tyre”.

Sipas sajtit të Hamdamit, përdoruesit duhet të verifikojnë identitetin e tyre dhe të kalojnë një “testim psikologjik” para se të nisin kërkimet. /Periskopi