Ja si duken shqiptarët në videot e huaja nga shekulli i kaluar (Video)

Ja si duken shqiptarët në videot e huaja nga shekulli i kaluar (Video)

Duke nisur nga gjysma e dytë e shekullit të XIX, imazhet e Shqipërisë dhe shqiptarëve janë fiksuar në letër fotografike nga studiues, gazetarë, ushtarakë apo misionarë të huaj.

Të nxjerra vitet e fundit nga arkivat e private apo publike të Evropës, siç transmeton “Abc News”, këto fotografi sjellin një shqiptar krejt origjinal, – madhështor në trimëri dhe respektimin e traditave, por edhe skajshmërisht të varfër materialisht dhe mendërisht…/KultPlus.com

Shpërndaje në: