Jashtëtokësorët kishin pasur takime me civilizimet e lashta, zbulohen fakte në shpellat e Meksikës (Video/Foto)

Periskopi.com SOK

Në një kompleksitet të shpellave në Meksikë, një zbulim i mahnitshëm është bërë afër kufijve të Pueblas dhe Verakruzit.

Disa gruë të njohur si Jada janë gjetur ku në disa vizatime tregojnë praninë e jashtëtokësorëve. Gurët mund të datojnë nga koha e civilizimit Maya dhe kjo mund të jetë konfirmim se kontakti me jashtëtokësorët ka ndodhur gjatë kohëve të lashta.

Zbulimi u bë në mars të vitit 2017, por vetëm pak ditë më parë u shfaqën imazhet e para të gurëve të gdhendur çuditshëm, raporton “Disclose.tv”, transmeton Periskopi.

Gurët u gjetën nga një grup kërkuesish thesari, Manuel Rangel Vigueras, Detektori Master dhe Jose Aguayo, Detector JAC.

Ata ndanë një ekspeditë dhe gjetën aksidentalisht një gur të gdhendur brenda një shpelle tre muaj më parë që kishte forma të jashtëtokësorëve. Për të gjetur shpellën, ekipi duhej të ecë për shumë orë duke kaluar nëpër shtresat e para, përpara se të arrinin tre shpella private që ishin midis Pueblas dhe Veracruzit.

Zbulime të befasishme u bënë në dy prej shpellave dhe në njërën prej tyre gjetën disa gurë me gdhendje që sugjeronin se kishte pasur një lidhje mes jetës së jashtëtokësorëve dhe njerëzve. Në shpellën tjetër, ata gjetën metal dhe kërkuesit e thesarit besojnë se mund të jetë ari.

Një nga gurët tregon atë që duket të jetë pjesa e sipërme e një anije kozmike dhe shihet edhe në gdhendjet e gurit si diçka që duket se përfaqëson një jashtëtokësor.

Ka edhe shumë simbole mbi gurët që ende nuk janë deshifruar. Njerëzit vendas besojnë se shpellat janë të vendosura afër një vendi ku një anije kozmike e huaj mund të jetë bllokuar ose ajo mund të jetë ngulitur në shpellë.

Kjo është legjenda që e bëri grupin të fillojë të kërkojë dhe ata morën ndihmën e pronarit të tokave dhe bënë vizitën e tyre të parë tre muaj më parë. Jo vetëm që ata ndesheshin nëpër shpellë, por gjetën edhe gurët e gdhendur të cilat shfaqnin figura të figurave që nuk janë njerëzore.

Jose Aguayo tha se INAH nuk mund të thoshte asgjë për shkak të faktit se nuk është arkeologji. Eksploruesit thanë se pasi kishin shikuar shpellën duke përdorur pajisje, por nuk kishin gjetur ndonjë gjë, ata ishin duke u përgatitur për t’u larguar nga shpellat.

Eksploruesit thanë se ky zbulim do të thotë një takim midis qytetërimit Maya apo Aztekëve dhe të huajve nga një botë tjetër.

Gurët e gdhendur thuhet se janë të shumtë dhe kanë dizajne të gdhendura që janë të ndryshme, por të gjitha duket se tregojnë një UFO së bashku me të huajt dhe një udhëheqës fisnor me atë që duket si një grimcë në gur. Hulumtuesit gjithashtu gjetën piktograme në muret e shpellës, të cilat gjithashtu sugjerojnë se ka pasur një ballafaqim të lashtë me të huaj.

Do të bëhen më shumë studime për të kuptuar nëse gurët janë të vërteta ose të rreme. Nëse ata zbulohen të jenë reale, kjo mund të jetë provë se ekzistojnë të huajt dhe kanë vizituar Tokën shumë kohë më parë./Periskopi/