Karaxhiq nuk beson të jetë dënuar “aq shumë”

Karaxhiq nuk beson të jetë dënuar “aq shumë”

Kjo është katastrofale dhe nuk mund të besoj se ç’vendim gjyqësor është marrë, ka thënë Radovan Karaxhiq në reagimin e vet të parë pas shqiptimit të dënimit për krime lufte nga Tribunali i Hagës.

“Bazohet në improvizime, supozime, spekulime e jo në fakte” ka thënë Karaxhiq pas shqiptimit të dënimit gjatë bisedës me avokatin e vet, njofton “Veçernje novosti”, transmeton Koha.net.

Karaxhiq ka deklaruar se edhe pas sulmeve në Paris e Bruksel ky tribunal dhe Evropa nuk po e kuptojnë se me kë kanë pasur punë serbët e Bosnjës në vitet e 90-ta.

Lideri serb i luftës është dënuar dje nga Tribunali i Hagës me 40 vjet burg për krimet e bëra në Bosnjë e Hercegovinë.

 

 

Shpërndaje në: