Katari i quan shpifje akuzat për mbështetje të terrorizmit

Katari i quan shpifje akuzat për mbështetje të terrorizmit

Akuzat nga kuarteti araba që imponuar një bllokadë të gjerë kundër Katarit lidhur me mbështetjen e monarkisë ndaj terrorizimit, janë shpifje e pabazuar, tha Ministria e Jashtme e vendit të vogël të Gjirit.

Nga ana tjetër, Emiratet e Bashkuara Arabe i quajtën argumentet e Dohas të dobëta dhe naive.
“Pozicioni i Shtetit të Katarit ndaj terrorizmit është i qëndrueshëm dhe i njohur për refuzimin dhe dënimin e të gjitha formave të terrorizmit pavarësisht nga shkaqet dhe motivet”, tha Ministria e Jashtme e vendit në një deklaratë.

“Pretendimet rreth ndërhyrjes së Katarit në çështjet e brendshme të vendeve dhe financimin e terrorizmit janë akuza të pabazuara,” theksoi burimi, duke shtuar se Doha mbështet aktivisht përpjekjet anti-terroriste në rajon, të cilat “bashkësia ndërkombëtare dëshmon”.

Komunikimi i fortë i Ministrisë së Jashtme shtoi se deklaratat e përbashkëta nga Arabia Saudite, Egjipti, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Bahrejni pas refuzimit të Katarit për të respektuar listën e 13 kërkesave janë të ardhur keq dhe “përbëjnë shpifje në kundërshtim me themelet e marrëdhënieve ndërkombëtare.

“Doha gjithashtu shprehu gatishmërinë e tij për të “bashkëpunuar dhe shqyrtuar të gjitha pretendimet që nuk kundërshtojnë sovranitetin e shtetit të Katarit”.

Të enjten, katër shtetet e angazhuara në konfrontimin e madh diplomatik me Katarin, premtuan të vendosin masa shtesë “politike, ekonomike dhe ligjore”.

Njoftimi erdhi një ditë pasi Katari e hodhi poshtë ultimatumin, i cili ndër kërkesat e tjera përfshiu prerjen e lidhjeve me Iranin, ndalimin e ndihmës për Vëllazërinë Myslimane dhe grupeve të tjera dhe mbylljen e rrjetit televiziv Al Jazeera.

Shpërndaje në: