Këshilli anglez u bën thirrje prindërve që të mos i lejojnë fëmijët ta shikojnë “Squid Game”

Periskopi.com Lajme

Një këshill anglez u ka bërë thirrje prindërve të mos i lejojnë fëmijët e tyre të shikojnë serialin e famshëm “Squid Game” për shkak të natyrës së tij grafike dhe sasisë së përmbajtjes së dhunshme.

Ekipi mbrojtës i arsimit i këshillit Qendror i Bedfordshire i dërgoi një email prindërve dhe kujdestarëve në zonën e autoriteteve duke i këshilluar ata që të “jenë vigjilentë pasi dëgjojnë raportet se fëmijët dhe të rinjtë po kopjojnë lojëra dhe dhunë” nga seriali i Netflix.

Në program, garuesit me borxh luajnë lojëra me para, por pushkatohen nëse dështojnë. Megjithëse shumë nga lojërat e paraqitura në program kërkojnë armë dhe pajisje të specializuara, disa prej të cilave janë versione të dhunshme të lojërave në shesh lojërash, siç janë mermerët dhe tërheqjet e luftës, të cilat janë të lehta për t’u rikrijuar nga fëmijët.

Shumë fëmijë nuk po e shikojnë shfaqjen, por janë të vetëdijshëm për të përmes sfidave virale në TikTok, ku përdoruesit e mediave sociale postojnë versionet e tyre të lojërave.

Disa raporte thonë se fëmijët kanë përdorur dhunë fizike në shesh lojërash për të “ndëshkuar” humbësit si zëvendësim i lojtarit që humbet jetën. Veçanërisht e popullarizuar është drita e kuqe, drita jeshile e njohur tradicionalisht si statuja ose gjurmët e gjyshes në Mbretërinë e Bashkuar, në të cilat lojtarët përpiqen të arrijnë në vijën e finishit ndërsa drejtuesit të lojërave janë kthyer me kurriz. Ata duhet të ngrijnë në vend sa herë që kukulla e gjyshes/e mërzitur e Kallamarit kthehet.

Këtë muaj një shkollë në Belgjikë tha se fëmijët po rrihnin ata që lëviznin në vend që t’i qëllonin, si në lojën me kallamar.