Kështu tallej diktatori Enver Hoxha në një fjalim kundër grekëve

Kështu tallej diktatori Enver Hoxha në një fjalim kundër grekëve

Në një fjalim të viteve të 60’ta, diktatori Enver Hoxha tallej dhe kërcënonte Greqinë.

Ai deklaronte:

Por ne u themi fashistëve grekë, nuk e shikoni, ju prish gjiza Republikës Popullore të Shqipërisë, se ju deklaroni se jeni në gjendje lufte

Por ne e kemi për të detyrë t’i paralajmërojnë: uleni bishtin

Se në rast se do të hyni në aventura do t’ju ndëshkojmë rëndë

Nëqoftëse ju do të godistni kufijtë tona, ne do t’ju kthehjmë në kërma

Nëse mendoni se jeni eprorë në njerëz dhe me armatime dhe Shqipërinë socialiste do ta godisni shpejt e shpejt, provojeni sa ju vlenë lëkura

 

Shpërndaje në: