Kështu u festua Bajrami nëpër botë (Foto)

Periskopi.com Galeria

Anë e mbanë dynjasë, myslimanët po e festojnë Bajramin e Fitrit, një prej dy festave më të mëdha islame.

Festivali i kalimit të agjërimit fillon kur hëna ngritet në ditën e fundit të Ramazanit, muajit të shenjtë të kësaj feje.

Koha dallon nga shteti në shteti, me disa që e ndjekin ngritjen e hënës në Mekë dhe me të tjerë që e ndjekin hënën e tyre lokale, shkruan BBC, përkthen Periskopi.

Edhe në Kosovë, festimet e Bajramit janë nga më të ndryshmet. Filluar prej pritjes së mysafirëve në shtëpi, e deri te shkuarja në diskoteka e në ahengje të ndryshme.

Fotografitë e mëposhtme shfaqin festimet e Bajramit në disa prej vendeve të ndryshme myslimane të botës. /Periskopi

Njerëzit duke u falur në një xhami në Tajlandë
Gratë në Brooklyn të Nju Jorkut duke e festuar përfundimin e muajit të nëntë të kalendarit hënor islam
Një djalë i vogël duke e lexuar Kuranin, librin e shenjtë mysliman, në Indonezi, vendin me më së shumti myslimanë në botë
Ndërkohë që në Stamboll, Bajrami u festua edhe në këtë formë.

 

Në Abu Dhabi e pritën atë që njihet ndryshe edhe si Bajrami i Madh përmes fishekzjarreve.

 

Anëtarët e gardës nacionale ruse rreshtohen si myslimanët që po falen në mëngjesin e hershëm.

 

Për Bajram, shpesh shkëmbehen edhe dhurata, siç ndodhi edhe me fëmijët refugjatë në Siri.

 

Myslimanët u mblodhën për ta falur Bajramin edhe në Ouagadougou të Burkina Fasos
Dekorimi i kompanisë së famshme turke TURKISH AIRLINES për Bajram

Shpërndaje në: