Këta janë klerikët myslimanë që besohet se u masakruan nga regjimi hoxhist

Këta janë klerikët myslimanë që besohet se u masakruan nga regjimi hoxhist

Ne menduam se do të ishte me vlerë të rëndësishme njohëse evidentimi i emrave të këtyre klerikëve që e paguan me jetë përkushtimin e tyre fetar i cili ishte prezent në shërbesat fetare dhe në mesazhin islam që ata e përcollën tek besimtarët myslimanë dhe më gjerë.

1.Hafiz Esad Myftia

2,Hafiz Musa Dërguti

3.Hafiz Ali Korca

4.Hafiz Ibrahim Dalliu

5Hafiz Ismet Dibra

6.Hafiz Sabri Koci

7.Hafiz Mustafa

8.VaroshiHafiz Sherif Lëngu

9Hafiz Ali Tarja

10.Imam Met Troci

11 Hoxhë Dusha

12.Imam Ahmet Hyseni

13.Imam Liman Shabani

13.Reshat Bardhi

14.Haki Sharofi

15.Jonuz Buliqi

16 Vexhi Buharaja

17.Ibrahim Hasnaj

18.Ismail Mucaj

19.Faik Hoxha

20.Hasan Tasini

21.Bajram Mahmutaj

22.Ali Kulmaku

23.Xhelo Gllava

23.Azem Shehu

24Ali Bogdani

  1. Emerli Shehu

26.Qamil Hoxha

27Kadri Shehu

28.Selim Gashi

29.Abaz Dedej

30.Sami Kasa

32.Elez Bisha

32.Zylfo Korca

31.Baba Murati

32.Baba Fehimi

33.Qerim Delvina

34.Baba Muco

35.Halil Hoxha

36.Hamit Berzhani

37.Qamil Gllava

38.Myrteza Kruja

39.Baba Qazimi

40.Kamber Prishta

41.Dede Abazi

42.Ibrahim Karbunara

43.Baba Mehmeti

44.Ali Tomorri

45.Mehmet Verleni

46.Muharrem Kërshova

47.Muslim Luma

48.Nebi Novosela

Lista me emrat e mësipërm nuk është një evidencë e saktë e emrave të klerikëve myslimanë të persekutuar nga diktatura komuniste. Mbetet detyrë e studiuesve dhe e analistëve që të gjurmojnë në arkiva dhe në burime të tjera që të kompletohet tërësisht lista me klerikët myslimanë që u pushkatuan, vdiqën në burgjet komuniste dhe bënë afate të gjata burgimi për ‘’fajin’’ e vetëm që ata bënë i cili ishte besimi në Allahun e Madhërishëm, besim të cilin ata e përcollën në masën e gjerë të myslimanëve shqiptarë.

 

 

 

 

Shpërndaje në: