Këto janë 8 gjërat që njerëzit e mençur nuk i thonë kurrë

Këto janë 8 gjërat që njerëzit e mençur nuk i thonë kurrë

Është shumë e lehtë të ndiqni zakonet e njerëzve të suksesshëm – e gjitha që duhet të bëni është të lexoni një libër në ditë, të shkëmbeni birrë për ushqimin e trurit dhe të rrini me njerëz më pak të zgjuar se sa vetja.

E lehtë. Por një gjë që na përjashton menjëherë, është duke thënë një budallallëk.

Pra, për të parandaluar gojën tuaj të ju përjashtojë, këtu janë disa fraza që ju duhet të shmangni nëse doni të shfaqeni më të zgjuar.

1. “Ju dukeni të lodhur”

Njerëzit e lodhur, autori Travis Bradberry shkruan për Talentsmart, “janë jashtëzakonisht të papërmbajtur – ata kanë sytë e dendur dhe flokët e çrregullt, ata kanë vështirësi të përqëndrohen dhe janë aq të ashpër sa duken”.

2. “Ju keni humbur peshë”

Kjo, shkruan Bradbery, mund të ballafaqohet si kritik, dhe sugjeron se keni përdorur për të menduar marrësit e komentit tuaj se ishtin në mbipeshë.

3. “Ju duket e mrekullueshme për moshën tuaj”

Njerëzit nuk duan të kenë kompliment për diçka në lidhje me moshën e tyre, apo ndonjë gjë tjetër. Një kompliment, thotë Bradberry, nuk kërkon kualifikues.

4. “Rregullat kanë për qëllim që të thyhen”

Jo ato nuk janë. Kjo është e kundërta e asaj  se për çfarë janë bërë rregullat.

5. “Ndryshimi është i mirë.”

Jo, ajo 100% varet nga ajo që ndryshimi është.

6. “Nëse është menduar për ju, nuk do t’ju kalojë.”

Po, po por do të ndodhë.

Eksperti i vendit të punës, Lynn Taylor, këshillon që kurrë të mos përmendni diçka si më poshtë:

7. “Ftohuni”

Askush nuk i pëlqen të dëgjojë këtë, thotë Taylor, por gjithashtu tingëllon “i padurueshëm dhe joprofesional”.

Dhe ky post në blog ka një pikë të mirë për:

8. “Kjo është me të vërtetë unike”

Unike do të thotë një lloj, shkruan autori, kështu që nuk mund të kualifikohet. “Nëse diçka është një lloj, nuk mund të ketë shkallë të një mirësjelljeje”, thotë Taylor./arbresh.info/

Shpërndaje në: