Këto janë temperaturat për tërë javën, mjekët japin alarmin

Këto janë temperaturat për tërë javën, mjekët japin alarmin

Në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Prishtinë, 250 persona kërkojnë ndihmën e mjekut vetëm brenda një dite, për shkak të temperaturave të larta të cilat po mbretërojnë në Kosovë.Ata që më së shumti pësojnë nga këto temperatura janë personat e moshuar, fëmijët dhe personat me sëmundje kronike.

Temperaturat gjatë gjithë javës do të jenë të larta, deri në 39 gradë.

Doktoresha në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Prishtinë, Vjollca Zeqiri, thotë se këto ditë ka shtim të pacientëve me barkqitje dhe me të vjella.

Më tej, Zeqiri ka treguar se intervenimi i menjëhershëm mjekësor duhet të bëhet kryesisht tek pacientët e goditur nga temperaturat e larta, sepse në rast të mos intervenimit me kohë pacienti mund të përfundojë me fatalitet.

Simptomat se një person është goditur nga dielli, janë: ngritja e shpejtë e temperaturës së trupit, lëkura e skuqur dhe e thatë, pulsi më i shpejtë dhe më i fortë, humbja e vetëdijes.

 

Shpërndaje në: