Kirurgia austriake i preu këmbën e shëndoshë pacientit, gjobitet rreth 3 mijë euro

Periskopi.com Lajme

Një kirurge austriake është gjobitur me 2,700 € për neglizhencë bruto pasi ajo i amputoi këmbën e gabuar pacientit.

Një zëdhënës i gjykatës në qytetin verior të Linz-it konfirmoi vendimin për gjobitjen e një mjekeje në Austri, transmeton albinfo.ch.

Ndërsa e pandehura 43-vjeçare tha se veprimet e saj ishin për shkak të “gabimit njerëzor”, gjyqtari e shpalli atë fajtore për neglizhencë të rëndë dhe e gjobiti me 2,700 € (3,060 dollarë), me gjysmën e shumës të pezulluar, tha zëdhënësi.

Kirurgia kishte shënuar këmbën e gabuar të pacientit 82-vjeçar për amputim përpara operacionit në maj në qytetin qendror të Freistadt, duke vërejtur gabimin vetëm dy ditë pas kryerjes së operacionit.

Gjykata caktoi 5000 euro dëmshpërblim plus interes për të venë e pacientit, e cila vdiq para se çështja të vinte në gjykatë.

Kirurgia tha se kishte pasur një defekt në zinxhirin e kontrollit në sallën e operacionit. Që atëherë ajo është transferuar në një klinikë tjetër.

Drejtori i saj kërkoi falje publike në një konferencë shtypi.

Menaxhmenti i institucionit të përfshirë në një deklaratë tha se “janë analizuar në detaje shkaqet dhe rrethanat e këtij gabimi mjekësor”, procedurat e brendshme të diskutuara me ekipin dhe trajnimet e ofruara.