Kjo është arsyeja përse civilizimet e lashta i kanë ndërtuar piramidat

Periskopi.com SOK

Një studiues që ka kaluar vite duke studiuar ndërtimin e piramidave – ka bërë disa zbulime revolucionare për këto struktura enigmatike, të cilat kanë shqetësuar ekspertët me shekuj.

Pse kulturat e panumërta të lashta ndërtuan piramidat? Pse shumica prej tyre janë të ngjashëm në formë dhe në dizajn?

Ndërsa shumica prej nesh janë të njohur me piramidat në Egjipt dhe Meksikë, e vërteta është se këto struktura nuk janë të kufizuara në këto dy vende. Ka më shumë se 1000 piramida vetëm në Amerikën Qendrore. Ka 300 piramida në Kinë dhe më shumë se 200 piramida në Sudan. Egjipti ka rreth 120 piramida.

Pa marrë parasysh se ku shikoni, në të gjithë botën, kulturat e lashta vendosën të ndërtonin këto struktura enigmatike që i mbijetuan testit të kohës, duke vepruar si kapsula të kohëve të lashta që tregojnë një histori të papërshkrueshme, raporton “AlienBlog”, transmeton Periskopi.

Pse kemi gjetur mijëra piramida të shpërndara në të gjithë botën dhe, më e rëndësishmja, pse ka kaq shumë piramida të ngjashme me njëra tjetrën? Një nga shtatë mrekullitë e botës, Piramida e Madhe e Gizës nuk është vetëm një mister arkeologjik, por një çudi gjeografike.

Pse u ndërtuan piramidat e Egjiptit?

Si arritën egjiptianët e lashtë të vendosnin Piramidën e Madhe të Gizës në qendër të masës së tokës me një saktësi të habitshme?

Ka pyetje të panumërta që rrethojnë piramidat e panumërta që gjenden në mbarë planetin.

Por ndoshta më e rëndësishmja prej tyre është; Pse u ndërtuan piramidat?

Po të mos ishin ndërtuar si varre, përse kulturat e lashta kaluan nëpër procese të ashpra për të ngritur këto monumente madhështore? Sigurisht që ata duhet të kenë pasur një arsye shumë të rëndësishme.

Një shkencëtar nga Instituti i Fizikës së Ukrainës, i cili kaloi më shumë se një dekadë në hulumtimin e ndërtimit të piramidave sipas përmasave të ndryshme -Dr. Volodimir Krasnoholovets – ka një hipotezë se si u ndërtuan piramidat.

Puna e Dr. Krasnoholovets ishte aq e rëndësishme sa që qeveria ruse vendosi të merrte pjesë në projektet e tij, duke ndihmuar atë të ndërtonte një piramidë 144 metra të lartë në Moskë.

Shumë mendojnë se zbulimi i bërë nga Dr. Volodimir Krasnoholovets është revolucionar dhe do të ndryshojë përgjithmonë se si i shikojmë piramidat.

Këtu janë disa nga zbulimet më të shquara të bëra nga Dr Volodimir Krasnoholovets lidhur me piramidat:

Sistemi imunitar i organizmave të përmirësuar (rritja e përbërjes së leukociteve të gjakut), rigjenerim më i mirë i indeve, farat e ruajtura në piramidë për 1-5 ditë treguan një rritje prej 30-100%, menjëherë pas ndërtimit të piramidës së Liqenit Seliger, u vërejt një përmirësim i dukshëm i ozonit mbi zonën, aktiviteti sizmik pranë zonave kërkimore të piramidës reduktohet në ashpërsi dhe madhësi, klima e dhunshme gjithashtu duket se po zvogëlohet në afërsi të piramidave.

Piramidat e ndërtuara në Rusinë jugore (Bashkiria) duket se kanë një efekt pozitiv në prodhimin e naftës, me vaj më pak të trashë dhe 30% e puseve të naftës u rritën sipas testeve të kryera nga Akademia e Naftës dhe Gazit të Moskës.

Një studim u krye në 5000 të burgosur që ishin ekspozuar ndaj fushës së energjisë piramidale. Subjektet e testit treguan një shkallë shumë të ulët të dhunës dhe sjellja e përgjithshme ishte shumë më e mirë.

Testet e kulturës standarde të indit treguan rritje të mbijetesës së indit qelizor pas infektimit nga viruset dhe bakteret.

Substancat radioaktive treguan një rënie në nivelin e rrezatimit brenda piramidës.

Fizikanët vëzhguan ndryshime të rëndësishme në kufijtë e temperaturës së superpërcjellshmërisë dhe në vetitë e nanomaterialeve të gjysmëpërçuesve dhe të karbonit.

E gjithë kjo është shpjeguar në videon më poshtë nga autori dhe studiuesi David Wilcock./Periskopi/