Kjo është fuqia ushtarake e Finlandës dhe Suedisë

Periskopi.com Lajme

Finlanda dhe Suedia duken sikur janë një hap më afër anëtarësimit në NATO pas njoftimeve të tyre sot.

Por çfarë kapacitetesh ushtarake do t’i sjellin dy kombet aleancës?

Finlanda ka shumë më shumë trupa në dispozicion se fqinji i saj në perëndim, por shumica dërrmuese e tyre është numri i madh i rezervistëve, të cilët mund t’i thërrasë në rast lufte.

Në të kundërt, Suedia ka më shumë se pesë herë më shumë helikopterë se Finlanda.