Konfirmohet vrasja e një komandanti të lartë të Al-Kaidas

Konfirmohet vrasja e një komandanti të lartë të Al-Kaidas

Ushtria e SHBA-së e targetoi Qatanin dhe lejtënantin e tij Bilal al-Utabi në sulmet e ndara me dronë në provincën Kunar në verilindje të Afganistanit më 23 tetor.

Por ndërkohë që Pentagoni po e përcaktonte se Qatani, udhëheqës i grupit ekstremist për rajonin, u vra, fati i Utabit mbetet i paqartë, tha sekretari i shtypit Peter Cook, me 4 Nëntor.

Zyrtarët e provincës Kunar thanë se të dy militantët janë vrarë, së bashku me një numër tjetër të militantëve nga sulmet ajrore.

Cook tha se Qatani ishte “komplotuesi kryesor i grupit terrorist të sulmeve ndaj SHBA-së”.

Të dy ishin të përfshirë në përpjekjet për të ri-krijuar një mjedis të sigurt për Al-Kaidan në Afganistan, tha ai. (REL)

Shpërndaje në: