Kosova merr pjesë me pesë xhudistë në Kampionatin Evropian, mes tyre edhe Akil Gjakova

Kosova merr pjesë me pesë xhudistë në Kampionatin Evropian, mes tyre edhe Akil Gjakova

Nga data 25 deri më 27 prill 2024, do të mbahet Kampionati Evropian i Xhudos për Senior në Zagreb të Kroacisë.

Kosova do të marrë pjesë me gjashtë xhudistë në këtë garë.

Nga Kosova do të garojnë:

Distria Krasniqi (-52 kg)

Flaka Loxha (-57 kg)

Akil Gjakova (-73 kg)

Dardan Cena (-73 kg)

Loriana Kuka (-78 kg)

Distria dhe Flaka ndeshen ditën e parë kurse ditën e dytë ndeshet Akili dhe Dardani, Loriana ndeshet ditën e tretë.

Në këtë kampionat marrin pjesë 47 shtete, me 427 garues, 240 meshkuj dhe 187 femra.

Ekipi kosovar është nën udhëheqjen e trajnerit dhe selektorit Driton Kuka dhe Majlinda Kelmendi.

Shpërndaje në: