Kronologji ngjarjesh: Si u themelua Gjykata Speciale

Kronologji ngjarjesh: Si u themelua Gjykata Speciale

Në vitin 2010 Dick Marty përpilon raportin në të cilin akuzohet UÇK’ja për trafikim organesh dhe krim të organizuar.

Pak orë pas kësaj, kryeministri i atëhershëm Hashim Thaçi në një konferencë të jashtëzakonshme për media, deklaron se Marty do të përballet me padi.

Ajo padi nuk u bë kurrë.

Më vonë, hetuesi Clint Willamson, thotë se ende nuk ka prova për pretendimet e Dick Martyt, megjithëse nuk mohonte se ato që pretendonte ai, mund të kenë ndodhur.

Kosova votoi Gjykatën Speciale, duke mos shfrytëzuar asnjë mundësi të vetme kundrej këtyre akuzave..

Shpërndaje në: