Kujdes! Kjo pakujdesi e vogël në pishinë, po ju ekspozon ndaj kancerit të gjirit

Kujdes! Kjo pakujdesi e vogël në pishinë, po ju ekspozon ndaj kancerit të gjirit

Normalisht, të gjitha përdorim krem kundra diellit kur shkojmë në pishina apo në plazh, mirë po nuk e kemi ditur se pikërisht një pakujdesi e vogël na ekspozon ndaj një problemi shumë të madh.

Sipas një studimi të fundit rus, nuk duhet të futemi në ujin e pishinës nëse kemi aplikuar kremin kundra diellit, sepse kjo mund të na shkaktojë kancer gjiri.

Kjo pasi, sipas studiuesve, një përbërës i përdorur në kremrat mbrojtës bëhet toksik kur takohet me klorin dhe rrezet ultravjollcë.

Fenolet dhe benzilet acetile të klorinuara konsiderohen jashtëzakonisht toksike dhe janë të lidhura fort me tumoret vdekjeprurëse dhe infertilitetit, thonë ekspertët e Universitetit Shtetëror të Universitetit Shtetëror të Moskës në Lomonosov.

Shpërndaje në: