Ky është problemi seksual që kanë 76% e njerëzve në botë

Periskopi.com Zoya

Deri në 76% të burrave në të gjithë botën duket se preken nga mosfunksionimi erektim.

Një problem i një natyre seksuale që është bërë një çështje kryesore mjekësore në vitet e fundit.

Një përmbledhje e studimeve të mëparshme të botuara në BJU International thekson ndryshimin e madh në vlerësimet e normave të mosfunksionimit erektil në popullatën mashkullore.

Në mënyrë më analitike, studimi zbuloi se vlerësimet e prevalencës së mosfunksionimit erektil ndryshojnë mjaft, me norma të raportuara që variojnë nga një 3% mjaft e ulët në një 76,5% mbresëlënëse.

Ky ndryshim mund të pasqyrojë ndryshimet në moshë të popullsisë së studimit, si dhe përkufizime dhe metoda të ndryshme të vlerësimit të mosfunksionimit erektil.

E rëndësishme, megjithatë, mosfunksionimi erektil u shoqërua me një rrezik në rritje të sëmundjeve kardiovaskulare, çmendurisë dhe vdekjes së parakohshme.

Autorët e studimit vërejnë se diagnostikimi i hershëm i mosfunksionimit erektil mund të ndihmojë në përmirësimin e cilësisë së jetës së pacientëve, por gjithashtu tregon mundësinë e ndërhyrjeve të nevojshme për të parandaluar sëmundjet kardiovaskulare dhe vdekjen e parakohshme.

“Për shkak të natyrës së ndjeshme të çështjes, mjekët duhet të marrin në konsideratë kontrollimin e pacientëve që mund të jenë në rrezik për mosfunksionim erektil, pasi ata vetë mund të mos jenë të gatshëm të japin këtë informacion vullnetarisht“, thanë studiuesit.