Ky kamion lejohet të parkohet në një stacion elektrik të karikimit, ja pse

Periskopi.com Tech & Auto

Shpesh, drejtuesit e makinave me karburant fosil përdorin pozicionet e stacioneve elektrike të ngarkimit si parkim falas, por këtu situata është shumë e ndryshme.

Kohët e fundit, një kamion i madh u filmua në një stacion të shpejtë mbushjeje në Norvegji. Një kamion i madh parkoi në mënyrë diagonale nëpër dy pikat e karikimit dhe më pas ndodhi një surprizë. Gjegjësisht, është një Volvo FE Electric i mundësuar nga energjia elektrike, transmeton Telegrafi.

Për më tepër, ky kamion mbështetet nga një karikim i shpejtë. Edhe pse ka bateri të mëdha me një kapacitet prej 200 kWh, karikimi nuk zgjat shumë. Siç vuri re Bjorn Nyland, në vetëm 12.5 minuta ajo mori gati 53 KWh, që korrespondon me ngarkuesit 250 kW.

Kjo do të thotë që karikuesit tashmë mund të ofrojnë më shumë fuqi karikimi. Ky është një lajm shumë i mirë, veçanërisht për përdoruesit e automjeteve të tilla të punës që konsumojnë dukshëm më shumë se makinat.

Për shembull, ky kamion me një bateri 200 kWh ka një distancë prej 200 km. Nuk është çudi që të merren parasysh dy motorët elektrikë shtytës me vlerat kulmore të 370 kW dhe 850 Nm.

Shpërndaje në: