Lavrov: Një perde e re e hekurt po zbret

Ministri i Jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov, ka thënë se një “perde e re e hekurt” po vendoset mes Perëndimit dhe Rusisë.

Termi u përdor gjatë Luftës së Ftohtë për t’iu referuar ndarjes midis vendeve perëndimore dhe atyre me Bashkimin Sovjetik, pasi marrëdhëniet midis dy palëve ranë në nivelin më të ulët.

“Sa i përket perdes së hekurt, në thelb ajo tashmë po zbret…”, tha Lavrov.

“Procesi ka filluar,” tha ai, duke shtuar se vendet perëndimore duhet “thjesht të sillen me kujdes”, shkruan BBC.

-->

MË SHUMË PËR

TE FUNDIT