Linjat e errëta në Mars nuk janë burime uji, por diçka tjetër

Periskopi.com SOK

Linjat e errëta në Mars nuk janë rrjedha uji, por rërë në lëvizje, tregon një hulumtim i ri

Më herët ishte thënë se linjat e errëta mund të jenë si burime uji në Mars, por tash shkencëtarët nga Arizona thonë se bëhet fjalë për rërë në vetë sipërfaqen ose në afërsi të sipërfaqes.

Shkencëtarët thonë se nëse ka ujë, ato janë sasi të vogla që nuk mjaftojnë për jetë, transmeton AP.

Por, në NASA paralajmërojnë vazhdimin e hulumtimeve dhe se nuk hidhet në tërësi mundësia e pranisë së ujit në Mars