Luftime të ashpra për marrjen e Mosulit

Luftime të ashpra për marrjen e Mosulit

Në një front tjetër në jug të Mosulit, ushtria dhe policia federale filluan një sulm në një nga zonat e fundit ende nën kontrollin e grupit Shteti Islamik (ISIS) në rrethinat e qytetit të dytë më të madh të Irakut, ku janë duke përparuar me avash.

Shpërngulja masive e më shumë se një milionë civilëve të bllokuar në Mosul, që paralajmëronin organizatat, humanitare ende nuk ka ndodhur por numri i të shpërngulurve për shkak të luftimeve nuk pushon së rrituri që prej fillimit para tre javësh të ofensivës së forcave irakian

Shpërndaje në: