Mbetjet në hapësirë do të na ndihmojnë për t’i gjetur jashtëtokësorët?

Periskopi.com SOK

Astrofizikët dolën me një ide të pazakontë për të zbuluar forma të ndjeshme të jetës në pjesët e largëta të universit, me mundësinë për të bërë një përparim të madh.

Njerëzimi ka lënë mbetje të mjaftueshme në orbitën e tokës që prej kur ka filluar të eksplorojë hapësirën.

Megjithatë, astrofizikanët nga Instituti i Ishullit Kanari kanë gjetur diçka pozitive në lidhje me këtë çështje – ajo është një shenjë se një formë jete inteligjente e mjaftueshme të paktën nisjen e satelitëve në planete për të qëndruar për një kohë të gjatë.

Kjo do të thotë se nëse mund të shohim të ngjashme si “mbetjet në hapësirë” që rrethojnë një planet të largët, mund të jetë një gërmadhë shumë e fuqishme që planeti është i banuar me forma jete inteligjente, ose të paktën ka qenë në një moment, raporton “Sputnik International”, transmeton Periskopi.

Sidoqoftë, skeptikët tregojnë një të metë të rëndësishme në teori – nga distanca e largët, satelitët natyralë planetarë, si hënët e vogla ose unazat e asteroidit, mund t’i ngjajnë shumë hapësirës hapësinore të lënë nga një qytetërim i përparuar gjatë pushtimit të hapësirës.

Profesori Hector Socas-Navarro nga Instituti i Astrofizikës i Ishujve Kanarie hodhi poshtë kritikat duke vënë në dukje se një satelit artificial mund të jetë i gabuar për atë natyror dhe se ndërsa kërkoni këtë të fundit mund të gjeni më parë atë./Periskopi/