Me 20 vite burg dëonohet i akuzuari për vrasjen në një kafene në Gjilan

Periskopi.com Lajme

Gjykata Themelore në Gjilan ka shpallur aktgjykim dënues ndaj të akuzuarit Bardhyl Zeqiri, duke e dënuar me 20 vite burgim për vrasjen e I.C me thikë, në kafenenë “Viva La” në Gjilan. Aktgjykimi ndaj të akuzuarit Zeqiri u shpall sot.

“Gjykata ka nxjerrë vendim duke i vazhduar masën e paraburgimit të akuzuarit deri në plotfuqishmëri të aktgjykimit, por jo më shumë se dënimi i shqiptuar me burgim”, thuhet në njoftimin e gjykatës.

Sipas aktakuzës, më 24 qershor 2021, në Gjilan, saktësisht në kafenenë “Viva La”, i akuzuari me dashje ka privuar nga jeta viktimën I.C për motive të ulëta. Tutje thuhet se pas një mosmarrëveshje verbale në mes të akuzuarit dhe tani të ndjerit lidhur me raportet intime në mes të akuzuarit dhe bashkëshortes së viktimës, i akuzuari me një thikë me veprim të drejtpërdrejtë ka privuar nga jeta tani të ndjerin, duke e goditur në regjionin e përparmë të qafës (në fyt), i akuzuari i ka shkaktuar katër plagë prerëse dhe dy plagë prerëse – shpuese – shkuese (apo qorre), një plagë prerëse – shpuese – shkuese në anën e majtë të regjionit ijor, ku për shkak të plagëve të pësuara viktima nuk ka mundur të mbijetoj dhe rrugës për në spital ka vdekur. Me këtë ai ngarkohej se ka kryer veprën penale “Vrasje e rëndë” nga neni 173, i Kodit Penal të Kosovës, e dënueshme me jo më pak se dhjetë vjet burgim ose me burgim të përjetshëm’, thuhet në njoftimin e Gjykatës Themelore të Gjilanit.