Më shumë se gjysma e italianëve i shohin si të pranueshme sulmet raciste

Periskopi.com Lajme

Më shumë se gjysma e italianëve të anketuar në një sondazh të realizuar së fundi në Itali janë deklaruar  se aktet raciste çdoherë ishin të justifikueshme, kjo pas një numri incidentesh raciste që ndodhën kohëve të fundit në gjithë vendin, transmeton Periskopi.

Kompania SWG mori si  mostër rreth 1.500 respodentë,  prej të cilëve 10% thanë se aktet raciste ishin gjithmonë të justifikuara, 45% të tjerë u shprehën se veprimet raciste mund të ishin të pranueshme  varësisht prej situatës dhe pjesa tjetër, po ashtu prej 45 për qind thanë se veprimet raciste të çfarëdo lloji ishin plotësisht të papranueshme, shkruan The Guardian.

SWG zhvillon të njëjtin studim një herë në vit dhe për herë të parë në dekadën e fundit, shumica e të anketuarve nuk e dënuan racizmin./PERISKOPI/

 

Shpërndaje në: