Mësoni njëherë e përgjithmonë se përse iu dridhet syri

Periskopi.com Zoya

Ju ndodh shpesh që të keni dridhje të shumta të syrit dhe nuk e dini se përse shkaktohet. Në fakt studimet kanë treguar se një sërë faktorësh ndikojnë në këtë drejtim.

Stresi

Stresi është shkaktari kryesor i dridhjes së qerpikut. Zakonisht zgjat për një javë ose derisa të zgjasë periudha e stresit.

Kafeja

Shumë ekspertë mendojnë që stimulantët si kafeina, shkaktojnë dridhjen e qerpikut. Nëse e keni shtuar sasinë e kofeinës, do të ishte mirë që ta zvogëloni atë.

Mungesë e magnezit

Mungesa e mineraleve, më së shpeshti magnezit, mund të çojë deri tek miokimia. Hani spinaq, bajame dhe arra, ose merrni suplemente të këtij minerali.

Shpërndaje në: