Messi nderohet nga Papa, i dërgon fanellën e ‘bekuar’ dhe sigurisht të ‘larë nga gjynahet’ me nënshkrim

Periskopi.com Sporti

Përmasat gjigande që ka futbollit në përgjithësi dhe disa lojtarë në veçanti, dihen tanimë. Për këtë flet edhe fakti që Papa Francesco i ka dërguar Lionel Messit një fanellë me autografin e tij.

Ylli argjentinas e ka pranuar “bekimin” e Papës, i cili në fakt fanellën e Athletica Vaticana e kishte nënshkruar që më 12 dhjetor, por Messi e ka pranuar ditën e djeshme.

Për t’i dhënë fanellën Messit u përkujdes Emmanuel Gobilliard, peshkopi ndihmës i Lyon-it, i ngarkuar nga Konferenca e Peshkopëve Francezë që të merret me Lojërat Olimpike Paris 2024.

Kështu tashmë ka ndodhur shkëmbimi i fanellave mes Messi dhe Papës, pasi kryeministri francez, Jean Castex, i kishte dhënë Papa Franceso një fanellë të Messi me numrin 30.