Microsoft: Hakerët rusë po e shfrytëzojnë dobësinë e sistemit Windows

Microsoft: Hakerët rusë po e shfrytëzojnë dobësinë e sistemit Windows

 

Në një këshillë në faqen e vet në Internet, kompania Microsoft mbrëmë tha se është shënuar një numër i vogël i sulmeve me përdorim të emailave mashtrues, të ashtuquajtur “spear phishing”, nga grupi i hakerëve me emrin, Strontium, i njohur edhe si Fancy Bear ose APT 28.

Zbulimi i kompanisë Microsoft i sulmeve të reja të lidhura me Rusinë, u bë në periudhën kur Uashingtoni e ka akuzuar Moskën për lansim të fushatës së paprecedente të sulmeve kibernetike këtë vit, që synon shkatërrimin dhe diskreditimin e zgjedhjeve presidenciale në Shtetet e Bashkuara.

Qeveria e Shteteve të Bashkuara javën e kaluar formalisht e ka fajësuar qeverinë e Rusisë për sulmet kibernetike në emailat e Partisë Demokratike në sezonin zgjedhor dhe zbulimin e tyre të menjëhershëm në WikiLeaks dhe faqe e tjera në Internet.

Rusia i ka hedhur poshtë këto akuza.

 

 

 

Shpërndaje në: