Milanovic tregon si do të pozicionohet Kroacia në rast të përshkallëzimit të konfliktit midis Rusisë dhe Ukrainës

Periskopi.com Lajme

I pyetur se si do të pozicionohet Kroacia në rast të përshkallëzimit i konfliktit midis Rusisë dhe Ukrainës, presidenti kroat Zoran Milanovic u përgjigjë duke thënë se nëse vjen deri tek konfrontimi ushtarak Ukrainë- Rusi do ta tërheq deri në ushtarin e fundit.

“Unë nuk di asgjë për këtë dhe jam komandanti i përgjithshëm i ushtrisë, po shikoj deklaratat se NATO po shton praninë e saj atje. Nuk kemi asgjë dhe nuk do të kemi çfarë të bëjmë me të, e garantoj. Jo vetëm që nuk do të dërgojmë, por nëse ushtarit të fundit kroat, të fundit dhe nuk ka të bëjë fare me Ukrainën apo Rusinë”, iu përgjigj Milanoviç pyetjes se si do të pozicionohet Kroacia në rast të përshkallëzimi i konfliktit midis Rusisë dhe Ukrainës.

 

Nuk është plotësisht e qartë nëse Milanovic synonte të thoshte se nuk do të dërgonte trupa kroate në Ukrainë, pasi NATO jo vetëm që nuk ka plane të dërgojë forca në vend, por Sekretari i Përgjithshëm i saj Jens Stoltenberg ka treguar hapur se aleanca nuk ka plane për të ndërhyrë. Ukraina, sepse ai vend “nuk mbulohet nga klauzola për mbrojtjen kolektive të NATO-s, sepse Ukraina nuk është anëtare e NATO-s”, siç tha ai në fillim të muajit pas takimit të ministrave të NATO-s në Bruksel.