Ministri i ri i Shëndetësisë me premtime të mëdha, flet për strategji 30-vjeçare

Periskopi.com Lajme

Rifat Latifi është emëruar ministër i ri i Shëndetësisë në Kosovë.

Me të marrë detyrën e ministrit të Shëndetësisë, Latifi ka thënë se do të shtojnë shërbimet shëndetësore, e do të ndërpresin largimin e punëtorëve shëndetësorë nga Kosova.

Latifi ka thënë se do ta ndërpresin largimin e trurit mjekësor nga Kosova, derisa do të punojnë që edhe ata që janë larguar, të kthehen në vend.

“Ne do ta ndërpresin largimin e trurit mjekësor dhe shkencor të Kosovës në vendet tjera të Evropës dhe më tej. Nëse ne e rregullojmë shtëpinë tonë, do të bëjmë të mundshme kthimin e trurit të larguar deri tash në mënyrë që të bëhet pjesë e procesit të ngritjes së standardeve mjekësore. Ne zotohemi që të gjithë ata që duan të kthehen, mund të kthehen dhe të bëhen pjesë e jetës tonë tash në Kosovë e ta ndihmojnë Kosovën në shkencat mjekësore të Kosovës”, ka deklaruar ai.

Latifi ka thënë se kësisoj edhe pacientët do të marrin trajtim mjekësor në institucionet shëndetësorë ne vend.

Ai ka thënë se duhet të fillojnë me strategjinë 20-30 vjeçare, pasi që sipas tij, ky proces do të zgjatë.

“Do të jetë qartë se pacientët tonë do të rrinë në shtëpinë tonë në Kosovë për shkak se ne do t’i kemi ekspertët tonë. Gjithë ky proces do të zgjat, por ne duhet të fillojmë strategjinë 20 deri në 30 vjeçare, e jo një vjet apo dy vjet. Duhet në këtë rrugëtim të adaptohemi për të rejat e mjekësisë si dhe t’i njohim ato vetë”, ka shtuar ai.