Ministri serb për Ballkanin e Hapur: Serbia dhe Shqipëria mund të bëjnë hapa historikë

Ministri i Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës Tomislav Momiroviç tha sot në Tiranë se Ballkani i Hapur është projekti më i mirë që shfaqet në Evropën Juglindore në 30 vitet e fundit, i krijuar për të bashkuar të gjitha vendet e rajonit për tregun, trashëgiminë kulturore dhe historike dhe një jetesë unike.

Përpara Samitit të nesërm mbi Rrugët e Ballkanit Perëndimor në vitin 2022, i cili do të jetë në kryeqytetin e Shqipërisë, Momiroviq vuri në dukje se Serbia dhe Shqipëria kanë mundësinë të bëjnë hapat më të mëdhenj ekonomikë në historinë e tyre, thuhet nga zyrën e ministrit.

Pas takimit me Ministren e Infrastrukturës dhe Energjisë së Shqipërisë, Belinda Baluku, ai vuri në dukje se çdo lidhje mes shteteve i referohet kryesisht infrastrukturës, pra trafikut rrugor, hekurudhor dhe ajror, duke shtuar se sot ka komunikim të rregullt ajror mes Beogradit dhe Tiranës.

Momiroviq theksoi se një nga projektet që u prezantua në konferencën “Ballkani Perëndimor” ishte rindërtimi dhe modernizimi i hekurudhës së Tivarit me Beogradin.

-->

MË SHUMË PËR

TE FUNDIT