Mjerimi shqiptar në kohën e Enver Hoxhës

Mjerimi shqiptar në kohën e Enver Hoxhës

Historiani Robert Elsie sjell në vëmendjen e publikut disa foto të rralla që tregojnë Shqipërinë e vitit 1957.

Fotot janë bërë nga albanologu Prof. Dr. Wilfried Fiedler.

Prof. Dr. Wilfried Fiedler (lindur 1933 në Oberfrohna, Chemniz) është albanologu më i njohur dhe më i rëndësishëm në hapësirën gjermanofolëse dhe vazhdues i traditës së Gustav Meyer-it, Norbert Jokl-it dhe Maximilian Lambertz-it.

Gjatë një udhëtimi në Ballkan ai u ndal edhe në Shqipërinë komuniste, aty ku tashmë prej më shumë se 10 vitesh ishte vendosur një regjim i egër nga Enver Hoxha.

Shpërndaje në: