NATO e quan retorikën bërthamore të Rusisë “të rrezikshme dhe të papërgjegjshme”

NATO e quan retorikën bërthamore të Rusisë “të rrezikshme dhe të papërgjegjshme”

Njoftimi i Rusisë se do të zhvendosë armët taktike bërthamore në Bjellorusi është “i rrezikshëm dhe i papërgjegjshëm”, tha një zëdhënës i NATO-s.

“NATO është vigjilent dhe ne po e monitorojmë nga afër situatën. Ne nuk kemi parë ndonjë ndryshim në qëndrimin bërthamor të Rusisë që do të na bënte të rregullonim tonin”, tha në një deklaratë zëdhënësja e NATO-s Oana Lungescu.

“Referenca e Rusisë ndaj çështjes bërthamore të NATO-s është krejtësisht mashtruese”, vazhdoi Lungescu, duke iu referuar pretendimeve të Putinit se lëvizja e tij thjesht do të pasqyronte ato të vendeve perëndimore. “

“Rusia duhet t’i kthehet pajtueshmërisë dhe të veprojë me mirëbesim”, tha Lungescu.

Shpërndaje në: