‘Ndeshja Zero’: Plani special për ndeshjen Tottenham – Chelsea, për ruajtjen e ambientit

Periskopi.com Sporti

Tottenham Hotspur – Chelsea do të jetë një nga ndeshjet që duhet të ndiqet si shembull për ruajtjen e ambientin.

Ekosistemi po shkon në pika gjithnjë më kritike në vitet e fundit, si pasojë e shkatërrimit të pyjeve dhe ndotjes së oqeaneve. Pjesën kryesore në këtë shkatërrim e luan njeriu. Por, si mund të ndihmohet në përmirësimin e ekosistemit me veprime të vogla?

Një ide kanë në Premier League. Saktësisht, organizimi i ndeshjes Tottenham – Chelsea mund të shënojë një pikë kthyese.

Plani është që në këtë ndeshje që po quhet ‘Ndeshja Zero’, aluduar në Zero Karbon, tifozët të shkojnë në ndeshje në këmbë, me biçikletë apo me transport publik, përcjell Periskopi. Krejt kjo në mënyrë që të mos lirohet CO2.

Tutje, tifozëve u bëhet thirrje që në këtë ndeshje të përdorin vetëm ushqime me baza bimore.

Tottenham është zgjedhur si klubi “më i gjelbër” më herët gjatë këtij viti, duke ndërmarrë shpeshherë iniciativa për përmirësim të ekosistemit.

Kujtojmë se më herët klube si Bayern Munich bënin fanellat e klubit nga riciklimi i mbeturinave të oqeanit. /Periskopi/