Në 2024’n pritet të rihapet Katedralja Notre Dame, Kosova ia pati ndarë 20 mijë euro

Periskopi.com Lajme

Në vitin 2024 pritet të rihapet për publikun Katedralja Notre Dame në Paris, pas zjarrit që e kishte dëmtuar në 2019-n.

Siç njofton CN, ekipi mbrojtës dhe restaurues francez ka thënë se ka përfunduar sigurimi i katedrales, derisa kanë mbetur edhe disa intervenime në “fazën e sigurisë”, si mbrojtjen e skulpturave të katedrales, forcimit të dyerve dhe largimin e skeleve të kallura.

“Zyrtarisht po themi se katedralja tani është e shpëtuar”, deklaroi Jean-Louis Georgelin, presidenti i organizatës për restaurimin e ndërtesës.

Në vitin 2024 pritet të rihapet për publikun Katedralja Notre Dame në Paris, pas zjarrit që e kishte dëmtuar në 2019-n.

Siç njofton CN, ekipi mbrojtës dhe restaurues francez ka thënë se ka përfunduar sigurimi i katedrales, derisa kanë mbetur edhe disa intervenime në “fazën e sigurisë”, si mbrojtjen e skulpturave të katedrales, forcimit të dyerve dhe largimin e skeleve të kallura.

“Zyrtarisht po themi se katedralja tani është e shpëtuar”, deklaroi Jean-Louis Georgelin, presidenti i organizatës për restaurimin e ndërtesës.

Kujtojmë se edhe Qeveria e Kosovës ati ndarë 20 mjë euro me qëllim të shprehjes së solidaritetit dhe përkrahjes për rindërtimin e katedrales në Paris.

Shpërndaje në: