Në vizitën e parë të shtatzënisë, duhet patjetër të vini në dijeni mjekun për këto tema

Periskopi.com Zoya

Gjatë diskutimit me mjekun, ka shumë mundësi që të flisni për temat e mëposhtme:

– Detaje të shtatzënive të mëparshme.

-Kohëzgjatja tipike mes periodave.

-Dita e parë e ciklit të fundit menstrual.

– Përdorimi i kontraceptivëve.

– Barnat me recetë apo pa recetë, që po përdorni.

-Alergjitë që keni.

-Sëmundjet që mund të keni pasur apo që keni aktualisht.

– Operacione të mëparshme, nëse keni bërë.

– Mjedisi i punës.

– Mënyra e jetesës, si: gjimnastika, ushqyerja, pirja e duhanit apo duhanpirja pasive, si dhe përdorimi i pijeve alkoolike apo drogave.

– Rreziku nga sëmundjet që transmetohen në rrugë seksuale, në rast se ju apo partneri jeni në një lidhje të hapur.

– Sëmundjet aktuale apo të shkuara shëndetësore, si diabeti: tensioni i lartë, lupusi apo depresioni, në familjen tuaj apo të partnerit.

– Historiku familjar shëndetësor i të dyja palëve, për foshnja të lindura me anomali apo sëmundje gjenetike.

– Detaje nga ambienti familjar, nëse ndiheni e sigurt dhe nëse keni mbështetjen e duhur në shtëpi.

Shpërndaje në: