Nga belaja e madhe e Bilbilave të Myshtishtit për nanat deri te Mihrija dhe Remzija për dasmat: Rastet e bujshme

Periskopi.com Showbiz

Në prillin e thyer të vitit 2019, kishte shpërthyer një bela mes Biblilave të Myshtishtit: Motrave Mustafa dhe Shyhrete Behlulit, shkaku i një kënge, që i fliste historisë së nënës.

Bashkë me historinë, e veçanta e klipeve, ishte se në to, po merrnin pjesë edhe nënat, ajo e gjashtë-shtatë Motrave Mustafa dhe kjo e Shyhrete Behlulit.

Për tekstin, nuk do të flasim në këtë tekst. Ato lënë shumë hapësirë për kritika, por po rikujtojmë historinë e këtyre përplasjeve personale mes yjeve të muzikës popullore. Një e fundit, që OK, nuk është përplasje, por bëri bujë në media, është ‘masa e reciprocitetit’ që Mihrije Braha dhe Remzije Osmani, ia vendosën njëra-tjetrës për fejesat dhe martesat e të bijëve.

Në vitin  2019, gjashtë – shtatë motrat që përbëjnë grupin muzikor Motrat Mustafa, bënë bujë me këngën, pas të cilës, akuzuan Shyhrete Behlulin se ‘u prenë në besë’

(Kënga e Motrave Mustafa) 

“Dëgjo, unë kangën e kam porositë diku kah fundi i shtatorit te Ilir Berani. I tregova temën çka po du Ilirit, ai më tha, mos e xhironi para vitit të ri. Në atë kohë ishte duke dalë një kangë e Shkurte Fejzës për nanën. Me m’ngu mu tha e xhironi pas vitit të ri edhe tema juaj është pak ma e veçantë. Në momentin që u ndajta me Ilirin, u takova me Shyhreten, me kolegen time, që kam nda gjithçka. I tregova Shyhretes, thash Shyhret’ kam pas qejf një kangë me ia ba nanës. Tha po, unë kangë për nanën e kam pasë. Po i thash që do ta xhirojmë pas vitit të ri, na fillumë vec me xhiru kangën, kur e pashë në të njëjtën kohë që Shyhretja e kish bat ë njëjtën”, pati deklaruar njëra nga motrat e Motrave Mustafa në këtë intervistë, shkruan Periskopi.

Por, Shyhrete Behluli, nuk do të vononte me kundërpërgjigjen e saj. Ajo, e kishte quajtur gjë të ulët, kritikën e kritikës së motrave Mustafa.

“Nuk është në rregull me të akuzu për gjëra të tilla. Po a din kur thonë më ka zënë taksirati në tah të rrafshit me motrat Mustafa. Nuk kam dalë me u përballë me Motrat Mustafa, se me to më së miri është përballë autorja e tekstit Nexhmie Muhaxheri, të cilën e falënderoj se e nxori të vërtetën para publikut. Telefoni sot nuk rrenë, s’mundesh me ba manipulime. E vërteta dhemb, e sigurisht edhe motrave u ka dhimtë e vërteta, që kanë folë gjëra të pavërteta. Ato kanë shpifë për mu këtë rast, për me njollosë emrin e karrierën time. Nuk muj me ja marr idenë edhe me dashtë”, pati thënë Behluli në Prive, përcjell Periskopi.

(Kënga e zonjës Behluli) 

Pas vitit 2019, ndër replikat më të bujshme në këtë verë të vitit 2022, po bëhet ajo e Mihrije Brahës dhe Remzije Osmanit.

Dyshja e njohur, kanë shkëmbyer replika nga distanca, lidhur me ftesat dhe mosftesat për fejesat e të bijve. Meqë njëra (Remzija) nuk e kishte thirrë tjetrën (Mihrijen), për fejesën e të birit, kështu veproi edhe kjo e fundit.

E mira është, se të dyja kanë thënë, se do ta thërrasin në dasmë njëra-tjetrën, duke mos ia harruar kështu njëra-tjetrës veprimin e njëjtë.

Për belanë mes Motrave Mustafa dhe Shyhrete Behlulit, nuk e dimë nëse ka ndonjë lëvizje që prej vitit 2019, ndërkaq Remzijes dhe Mihrijes, iu dëshirojmë argëtim të këndshëm në dasma, me njëra-tjetrën.

Sa i përket kritikave të kritikëve, se pse mediat iu japin hapësirë lajmeve të tilla – dhe rekomandimeve të njerëzve shpesh jo edhe aq kompetent në fushën e gazetarisë – mendojmë se kushdo që është i zoti në sociologjinë e mediave, mund t’i marr këto si raste studimore, dhe ne jemi të hapur të bisedojmë me ta, që t’i ndihmojmë për rastet studimore.

Sa i përket teksteve dhe muzikës që kultivojnë Motrat dhe në përgjithësi Bilbilat e Myshtishtit, Mihrije Braha e të tjera, kjo është një temë tjetër!/Dafina Demaku/Periskopi