Një perl bregdetare e shëndrruar në fantazmë…

Një perl bregdetare e shëndrruar në fantazmë…

Njëri prej qyteteve më të frekuentuar falë bregdetit të kristaltë varosha, në Çipro.

Nuk është asgjë më shumë e më pak sesa një qytet fantazmë

Ajo që shkatroj këtë qytet ishte junta e kolonelëve

në vitin 1974 e që u pasqyrua me lëvizje nacionaliste

Kjo pasoi ndërhyrjen ushtarake të turqisë, e cila pushtoi pjesën më të madhe të qytetit të varoshas

Qyteti mund të vizitohet përmes një lejeje të veçantë prej ushtrisë turke

Por ndalohen filmimet dhe fotografimi i tij.

Shpërndaje në: