Njiheni veten: A keni mentalitetin e bariut, deles apo ujkut?

Periskopi.com Fun

Mentaliteti i deleve është që ato të ndihen të sigurta, të rehatshme dhe të mbrojtura.

Delet presin që dikush tjetër të mendojë rreth saj dhe pastaj me qetësi dhe në mënyrë të sigurt të kullosë barin, pasi e di se dikush është duke e ruajtur, nuk lëshohet në sfida me rreziqe, nuk komenton – është modeste.

Mentaliteti i barinjve është të mendojnë shumë, të përkujdesen, të organizohen, të pranojnë sfidat, të rrezikojnë në rast nevoje, të marrin përgjegjësi të mëdha dhe të kenë më shumë përkushtim në zgjidhjen e problemeve të të tjerëve, të cilat kanë të bëjnë sërish me ta.

Mentaliteti i ujkut është pavarësia, i gatshëm për të rrezikuar, krijon mundësi dhe sfida, fsheh veten, nuk kujdeset shumë për rregullat e të tjerëve, transmeton KosovaPress.

Nëse përqendroheni pothuajse në një nga këta tre shembuj, në cilin grup do të klasifikonit veten?

Shpërndaje në: