Obama urdhëron shkollat që të lejojnë nxënësit transgjinor të përdorin tualetet

Obama urdhëron shkollat që të lejojnë nxënësit transgjinor të përdorin tualetet

Administrata Obama u ka komunikuar shkollave që të lejojnë nxënësit transgjinor të përdorin tualetet që përshtaten me identitetin e tyre.Prokurorja e disktriktit të New Yorkut Loretta Lynch deklaroi se kjo do t’i mbronte nxënësit nga diskriminimi dhe ngacmimi. Ajo theksoi se nëse shkollat nuk e zbatojnë këtë urdhër, atëherë do të përballen me padi ligjore deri tek ndërprerja e fondeve.Aktualisht shteti i Karolinës së Veriut është përfshirë në një çështje gjyqësore në lidhje me një ligj, i cili i detyron nxënësit të përdorin tualetet në bazë të gjinisë që kanë të shkruar në certifikatën e lindjes.

Shpërndaje në: