Ortopedia dhe Traumatologjia

Ortopedia dhe Traumatologjia

Ortopedia dhe Traumatologjia është një departament që merret me çrregullime traumatike të sistemit muskuloskeletor që janë kongjenitale ose të fituara. Në ortopedi, nëndegët e zhvilluara në vitet e fundit dhe pjesë të caktuara të trupit kanë filluar të shqyrtohen dhe të trajtohen më hollësisht nën nëntitujt. Në vitet e fundit me zhvillimin e nëndegëve në ortopedi ka ndihmuar në shqyrtimin dhe trajtimin e sëmundjeve të shumta në trup.

Departamenti i Ortopedisë dhe Traumatologjisë në Spitalin Bursa Medicabil përbëhet nga anëtarë të fakultetit dhe ekspertë me përvojë në fushat e ortopedisë  së përgjithshme, kirurgjisë artroskopike, lëndimeve sportive, protezave të kyçeve (operacionet e artroplastikës), trajtimin e deformimeve dhe shkurtësive, sëmundjet e shtyllës kurrizore, sëmundjet e këmbëve, trajtimin e tumoreve të sistemit muskuloskeletor, trajtimi i anomalive kongjenitale dhe problemeve të fëmijëve, trajtimi i sëmundjeve neuromuskulare dhe kockave ku është i organizuar në të njejtën nivel me botën për trajtimin e sëmundjeve të lartëpërmendur.

Kirurgjia e nyjeve (artroskopike) dhe aplikimi i protezave

 • Artroplastika totale e kofshës,
 • Artroplastika totale e gjurit,
 • Artroplastika totale vertebrale,
 • Artroplastika totale e kyçit të këmbës,
 • Osteotomia e nyjeve të kofshës dhe të gjurit
 • Kirurgji rishikuese (kofsha, gjuri, shpatulla, kyçi i këmbës),
 • Kirurgjia e këmbës,
 • Aplikimi i protezës në frakturat e kyçeve Kirurgjia e sindromës Impingament (në kofshë

OPERACIONET E KIRURGJISË SË SHPINËS DHE TË TUMORIT

Trajtimi i Çrregullimeve të Shtyllës Kurrizore

 • Deformimet kongjenitale të shtyllës kurrizore (skolioza kongjenitale, deformimi i spiringelit, hemivertebra),
 • Deformimet e shtyllës kurrizore që zhvillohen pas lindjes (skolioza idiopatike dhe kifoza)
 • Spondiliti ankiloz dhe infeksionet e shtyllës kurrizore,
 • Lakimi i shtyllës kurrizore (Spondylolisthesis),
 • Stenoza spinale lumbare (ngushtimi i kanalit kurrizor në rajonin e mesit),
 • Stenoza spinale e qafës (ngushtimi i kanalit spinal në rajonin e qafës)
 • Prerje mikroskopike, endoskopike, minimale me hernie lumbare, hernie të qafës dhe sëmundje degjenerative të shtyllës kurrizore,
 • Trajtimi i frakturave vertebrale (vertebroplastika, kifoplastikë)
 • Aplikime për trajtimin e dhimbjes në rajonin e mesit (blloku selektiv i rrënjës, bllokimi i rrënjës kaudale, diskografia provokuese, koablacioni i plazmës)

Trajtimi i tumoreve të shtyllës kurrizore

 • Trajtimi i tumoreve primar të shtyllës kurrizore,
 • Heqja dhe rifunksionalizimi i tumoreve sakroiliake,
 • Heqja dhe rifunksionalizimi i tumoreve të rajonit të kofshës,
 • Heqja dhe rifunksionalizimi i tumoreve Pancoast,
 • Heqja dhe rifunksionalizimi i tumoreve metastatike

Trajtimi i tumoreve të ekstremitetit

 • Heqja e tumorit të indeve të buta beninje dhe malinje,
 • Heqja e tumorit kockor beninje dhe malinje

SËMUNDJET ARTROSKOPIKE TË GJURIT, NYJEVE TË SHPATULLAVE DHE KYÇIT TË SHPUTËS

Sëmundjet artroskopike të nyjeve të gjurit

 • Lëndimet e meniskusit,
 • Lëndimet e ligamenteve të gjurit,
 • Lëndimet e kërcit të nyjeve të gjurit,
 • Diagnoza dhe trajtimi i sëmundjeve sinoviale (sinoviti),
 • Heqja e trupave të lirë në nyjen e gjurit,
 • Diagnoza dhe trajtimi i masave të vogla dhe strukturave tumorale në gju
 • Trajtimi i plicave në gju,
 • Trajtimi i papajtueshmërive të nyjeve të kapakut të gjurit dhe sëmundjeve të gjurit,
 • Diagnoza dhe trajtimi i dhimbjes së përparme të gjurit,
 • Rindërtimi dhe korrigjimi i operacioneve të mëparshme të gjurit,
 • Trajtimi i osteoartritit së periudhës së hershëm (kalcifikimi)

Sëmundjet artroskopike të nyjeve të shpatullave

 • Diagnoza dhe trajtimi i sëmundjes së goditjes së nyjës së shpatullës (sindroma e impingementit),
 • Diagnoza dhe trajtimi i sëmundjes së manshetës rotator
 • Trajtimi i sëmundjes së kërcit,
 • Heqja e trupave të lire

Sëmundjet artroskopike të nyjes të këmbës

 • Trajtimi i sëmundjeve të kërcit,
 • Trajtimi i sinovitit,
 • Heqja e trupave të huaj

LËNDIMET SPORTIVE

 • Lëndimet e ligamenteve dhe tendinave,
 • Lëndimet e muskujve dhe tendinave,
 • Lëndimet e nyjeve dhe trajtimi artroskopik

KIRURGJIA ORTOPEDIKE E TRAUMËS

 • Fraktura të kofshës, gjurit, kyçit të këmbës, shpatullave dhe regjionit,
 • Lëndimet e tendinit të Akilit,
 • Zhvendosjet e nyjeve,
 • Lëndimet e muskujve dhe tendinave në krah dhe në këmbë,
 • Thyerrja e nyjeve

KIRURGJIA E DORËS DHE BËRRYLIT

 • Thyerje të gishtit, nyjës së dorës dhe të bërrylit,
 • Trajtimi kirurgjik i prerjes së tendinit të gishtit dhe nyjës të dorës,
 • Zhvendosja e bërrylit dhe të gishtit,
 • Ngecja e nervit në kyçin e dorës dhe të bërrylit (sindroma e tunelit karpal, bllokimi i nervit Ulnar)
 • Ngecja e tendinit në gisht dhe kyç (gishti i këmbëzës, sëmundja e De Quervain)
 • Trajtimi kirurgjik i kisteve të kyçit të dorës dhe të gishtit

Shpërndaje në: