Pamje rrëqethëse nga tregu që solli coronavirusin, aty hanë gjarpërinj, koala dhe akrepa

Periskopi.com Lajme

Coronavirusi që ka shpërthyer në qytetin kinez Wuhan, është zgjeruar në disa shtete tjera, kurse deri më tani ka mbytur të paktën 25 persona.

Besohet se epidemia ka “lindur” në një treg të peshqve që pasi u njoftuan autoritetet përkatëse e mbyllën, kurse tërë qytetin e futën në karantinë, transmeton Telegrafi.

Qyteti Wuhan i ka rreth 11 milionë banorë, më shumë se Londra dhe Nju Jorku, e ky virus është zgjeruar në Tajlandë, Japoni, Kore të Jugut, Tajvan dhe në SHBA.

Disa javë pasi që tregu u bë “pika e nxehtë”, zyrtarët kinezë kanë njoftuar se virusi bartet nga një njeri te tjetri (ngjitës).

Coronavirusi përfaqëson një spektër të gjerë të virusëve që janë prezent tek kafshët, që në rrethana të caktuara mund ta bartin edhe te njerëzit. Kontakti me mish të kafshëve të ndryshme që shiten nëpër tezga, është konstatuar se është burim i infeksioneve te disa njerëz.

Mediat lokale kanë publikuar listën e kafshëve, mishi i cilave është prezent në treg. Informacionet nuk janë plotësisht të verifikuara, por ato janë duke qarkulluar edhe në rrjetet sociale.

Në listë figurojnë, lopët, derrat, patat, leprat, qentë, drerët, gjarpërinjtë, breshkat, akrepat, dhelprat, krokodilët, gomarët, kangurët dhe koalat.

Shitësit në fuqi të papastra i mbajnë kafshët dhe mbetjet e tyre, të papastra i kanë edhe dorezat por edhe peshoret që matin mishin.

Siç raporton Daily Mail, në fotografitë e menusë së tregut, për mishin e koalës duhet ndarë 70 10 dollarë amerikanë. Në ofertë figurojnë 112 lloje të ndryshme të mishit.

Ndërkaq kujtojmë që deri më tani për këtë virus vdekjeprurës nuk ekziston ndonjë vaksinë që mund ta luftojë.

Shpërndaje në: