Papa, nënave: Martoni djemtë, mos ua hekurosni këmishët

Periskopi.com Lajme

Papa Françesku u ka kërkuar nënave që të mos hekurosin këmishët e djemve të tyre dhe t’i inkurajojnë ata të martohen.

Kreu 85-vjeçar i kishës katolike, i cili nuk është martuar kurrë dhe nuk ka fëmijë, i bëri komentet gjatë një meshe për të shënuar fundin e Takimit të 10-të Botëror të Familjeve.

Papa tha: “Ne shohim kaq shumë të rinj që nuk kanë guxim të martohen dhe nënat shpesh më thonë ‘bëj diçka, fol me djalin tim, i cili nuk po martohet dhe është 37 vjeç’.

“Por zonja, mos i hekuros këmisha, bëj lëvizjen e parë duke e nxjerrë jashtë, le të largohet nga foleja”.

Në meshën, e cila u mbajt në Vatikan në Romë gjatë fundjavës, Papa tha se dashuria familjare “nuk është posesive, ajo është gjithmonë për lirinë”.

“Dhe më pas, në momentet e vështirësisë, në kriza – të gjitha familjet i kanë – ju lutemi mos merrni rrugën e lehtë: “Po kthehem te mamaja”, shtoi ai, duke iu drejtuar burrave.

“Do të ketë momente të vështira, momente të vështira, por ecni përpara, gjithmonë”.