Për gjynah: Ja si duken Ambasadat e Amerikës në vendet fqinj (Foto)

Periskopi.com Galeria

Shtete te Bashkuara të Amerikës e përuruar objektin e ri të Ambasadës së tyre në Kosovë në ditën e Pavarësisë, më 4 korrik.

U raportua se ajo ndërtesë kishte kushtuar plot 250 milionë Euro dhe zinte një hapësirë prej 15 hektarësh. Ajo që linte përshtypje ishte madhësia e jashtëzakonshme dhe arkitektura e përçudshme.

Ambasada e re e ShBA-ve në Kosovë është më e madhja në Ballkan dhe reflekton marrëdhëniet e mira të këtij vendi me Kosovën, shkruan Periskopi.

Më tej, mund t’i shihni ambasadat amerikane në vendet fqinje, e që të krahasuara me ambasadën në Kosovë duken shumë larg nga niveli arkitekturor.

Kjo është ambasada e ShBA-ve në Kosovë
Një tjetër pamje, para se të ndërtohej
Kjo është ambasada amerikane në Shqipëri
Ambasada amerikane në Athinë del të jetë e dyta më e mira në Ballkan
Ambasada amerikane në Shkup
Ambasada e ShBA-ve në Podgoricë
Ambasada e ShBA-ve në Beograd
Dhe e fundit është Sarajeva, që meriton të renditet e treta

Shpërndaje në: