Për sa orë gjumë keni nevojë që të qëndroni të shëndetshëm?

Për sa orë gjumë keni nevojë që të qëndroni të shëndetshëm?

Sidoqoftë, një studim i fundit i kryer në Holandë ka vëzhguar lidhjen mes kohëzgjatjes së gjumit, ndjeshmërisë së insulinës dhe potencialit për zhvillimin e diabetit edhe sëmundjeve të zemrës.

Rezultatet e këtij studimi tregojnë se shtatë orë gjumë të shpenzuara në gjumë të thellë mjaftojnë për të mirëmbajtur nivelet e arsyeshme të prodhimit të insulinës dhe glukozës.

Të fjeturit më pak se shtatë orë është dëshmuar se e pengon metabolizmin e glukozës te meshkujt dhe te femrat.

Niveli stabil i glukozës kontribuon në kontrollimin e peshës dhe, nëse pengohet, shpin në fitimin e peshës. /Telegrafi/

Shpërndaje në: