Përdorime praktike të limonit jashtë kuzhinës

Përdorime praktike të limonit jashtë kuzhinës

Ja për çfarë mund ta përdorni atë:

Për të konservuar frutat – Nëse do të konsumoni vetëm gjysmën e mollës dhe tjetrën doni ta ruani, që ajo mos të fillojë të marrë ngjyrë, shtrydhni pak limon sipër.

Për heqjen e njollave të panxharit në duar – Mjafton vetëm t’i fërkoni duart me limon dhe t’i lani si zakonisht.

Për pastrimin e mikrovalës – Qërojeni limonin dhe lëkurën përdoreni për të pastruar mikrovalën. Vendoseni më parë një enë me ujë dhe lëkurën e limonit në mikrovalë për 5 minuta, më pas me anë të një cope pastroni mikrovalën.

Për zbutjen e lëkurës së thatë tek bërrylat ose gjunjët – Tek një enë me ujë shtrydhni limonin dhe hidhni pak sodë. Njomni një copë tek përzierja dhe fërkoni pjesët tek bërrylat dhe gjunjët.

Për forcimin e thonjve  

Për të ruajtur ngjyrën e flokëve

 

Shpërndaje në: