Përdoruesit e iPhone gjithnjë e më të ekspozuar nga viruset, si ta dalloni nëse smartphon-i juaj mbart një të tillë

Përdoruesit e iPhone gjithnjë e më të ekspozuar nga viruset, si ta dalloni nëse smartphon-i juaj mbart një të tillë

Viruset e smartphonëve janë përhapur frikshëm së fundmi në mbarë botën, ndërsa kërcënimet e reja po shfaqen gjithë kohën, duke shqetësuar jo pak ekspertët e sigurisë kibernetike.

iPhone është mjaft i sigurt për shkak të standardeve strikte të Apple, por disa mashtrime ende arrijnë të mashtrojnë njerëzit. Për shembull, mund të vijë nga një mesazh me tekst ose e-mail i dyshimtë.

Por, si ta dalloni nëse keni rënë viktimë?

PROVONI TË SHIKONI PËR DISA NGA KËTO SHENJA TREGUESE:

Aplikacione të panjohura

Hidhni një sy përreth për ndonjë aplikacion të panjohur në pajisjen tuaj. Por nëse vëreni një që nuk ju kujtohet ta instaloni, mund të jetë burimi i malware.

Pop-up-s

Është normale që disa aplikacione të shfaqin reklama. Por nëse ato shfaqen shumë shpesh – dhe në vende që nuk prisni t’i shihni – diçka mund të ndodhë.

Kontrolloni përdorimin e të dhënave tuaja

Përdorimi jashtëzakonisht i lartë i të dhënave mund të tregojë gjithashtu malware.

Kontrolloni përdorimin e baterisë

Malware mund të jetë gjithashtu një shkarkim i baterisë. Duke shkuar te Cilësimet, më pas te Bateria, mund të shihni se cilat aplikacione e përdorin më shumë. Kjo duhet të ndihmojë në ekspozimin e çdo anomalie./A2CNN

Shpërndaje në: